Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Učenci in dijaki včerajšnje regijsko Cankarjevo tekmovanje ocenili kot srednje težko

Untitled Design 2024 01 17t113231.377

Včeraj je na Gimnaziji in zdravstveni šoli Nova Gorica potekalo regijsko Cankarjevo tekmovanje v znanju slovenščine. Gre za legendarno tekmovanje, ki spodbuja branje literarnih besedil, pisanje spisov, razmišljanje o delih, življenju, svetu, vrednotah ipd.

''Učenci 8. in 9. razreda osnovnih šol so prebrali besedilo Irene Androjna z naslovom Modri otok. Dijaki 1. in 2. letnika gimnazijskih in srednjih strokovnih programov besedilo lani preminulega Marjana Tomšiča z naslovom Šavrinke, dijaki poklicnih izobraževalnih programov besedili Nejca Zaplotnika Pot in pa Ivana Minattija Nekoga moraš imeti rad. Dijaki 3. in 4. letnika gimnazijskih in srednjih strokovnih programov pa so prebrali besedilo Draga Jančarja z naslovom Severni sij,'' je povedala vodja regijskega tekmovanja za Primorsko Anika Velišček.

Tekmovanja se je udeležilo več kot 80 tekmovalcev s celotne Primorske, vse od Bovca, Tolmina, Podbrda do Ajdovščine in Vipave ter vmes, vključno s predstavniki slovenskih licejev v Gorici in Trstu. Kako težko jim je bilo reševati tekmovalno polo?

''Ni bilo ne lahko, ne težko, znala sem veliko napisati.'' / ''Meni je bilo malo težje kot na šolskem, ocenila bi kot srednje težko, na koncu mi je malo zmanjkalo časa, drugače mi je šlo v redu.'' / ''Moram reči, da je bilo kar zahtevno v primerjavi z lanskim letom, vsaj meni osebno. Nisem pričakoval takšne teme, ampak na koncu mi je še zmeraj nekaj uspelo napisati, tako da upam na najboljše,'' so povedali Petra, Larisa in Ahac.

Najboljši iz regijskega bodo tekmovali na državnem Cankarjevem tekmovanju.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down