Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Tudi v Novi Gorici vrsta za cepljenje

Ob slabšanju epidemiološkega stanja, se zanimanje za cepljenje veča, tudi v Novi Gorici se danes, pred cepilnim centrom vije dolga vrsta, cepljenje za nenaročene s cepivom Pfizer poteka od 9.30 do 11.20, popoldne pa s cepivom Moderna od 12.30 do 14. ure.

Tudi v Ajdovščini je povečan interes za cepljenje, tako da je včeraj za nenaročene zmanjalo cepiva. "Zaradi bistveno povečanega intreresa za cepljenje v zadnjih dveh dneh (v četrtek, 4.11., se je v 2 popoldanskih urah cepljenja udeležilo več ljudi kot v 5 dneh prejšnjega tedna), je za cepljenje v petek, 5.11,, na voljo le cepivo za naročene," so sporočili iz Zdravstvenega doma. Direktor Egon Stopar:

"Opažamo porast prav v zadnjih dveh dneh. Mi smo sicer takoj šli v do-naročilo cepiva, vendar, ker vemo, to cepivo je hranjeno na -80 stopinj, potem morajo vendar na državni ravni vso to proceduro narediti. Pričakujemo, da cepivo dobimo, v najboljšem slučaju, v ponedeljek. Smo malo večjo količino naročili."

Zainteresirane prosi, naj spremljajo informacije na spletni strani, da ne bi po nepotrebnem čakali. Gre sicer v pretežni meri za tiste, ki so prišli po 3. odmerek:

"So zelo v manjšini prvi odmerki, sicer pa je v občinah Vipava in Ajdovščina že relativno solidna precepljenost. V Vipavi nad 18 let je že čez 70 odstotkov, v Ajdovščini je okrog 70. Zdej pa nekako spodbujamo predvsem starejše, da se odločijo tudi za tretji odmerek."

Na dolge vrste pred cepilnimi centri je včeraj opozoril Jelko Kacin, koordinator podpore cepljenje, ki je ocenil, da je „nesprejemljivo in nespodobno, da zdravstvo pričakuje popolno zaprtje države, na drugi strani pa svojega načina dela ne zna prilagoditi potrebam ljudi, ki ure in ure čakajo, da bodo na vrsti za cepljenje." Na izjavo so se odzvali številni, tudi minister za zdravje, Janez Poklukar

Po podatkih NIJZ, je bilo včeraj ob 9961 PCR testih potrjenih 3771 okužb na novi koronavirus. Delež pozitivnih izvidov testov je bil nekoliko nižji kot v preteklih dneh, skoraj 38-odstoten.

Kakšne ukrepe bo sprejela vlada, bo znano danes, „saj odločitve, ki bodo sprejete, zahtevajo tehten premislek,“ so sporočili po včerajšnji seji. Gospodarstvo si ponovnega zaprtja ne more privoščiti, je izpostavila direktorica Severnoprimorske gopodarske zbornice, Nevenka Volk Rožič.

"Naše stališče je popolnoma enako stališču gospodarske zbornice, da smo proti zaprtju gospodarstva. Še več, osebno menim, da bi bilo prav, da država izkoristi vse te ukrepe, ki so že na razpolago in predvsem, da z njimi izvaja nadzor."

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down