Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Tudi v Lavričevi knjižnici zaživela izposoja slovenskih filmov preko spleta

V Lavričevi knjižnici Ajdovščina je zaživela nova storitev. Člani si lahko filme odslej sposodijo in ogledajo kar na spletu.

Storitev poteka v okviru spletne platforme Baza slovenskih filmov, nam delovanje razloži Viktorija Kante: ''Vse se premika v digitalni smeri, klasični DVD-ji se v knjižnicah skoraj ne izposojajo več, zato smo ponudili svojim uporabnikom novo storitev, s pomočjo katere lahko 24 ur na dan vse dni v tednu dostopajo do, poudarjam, slovenskih del. Trenutno jih je dostopnih več kot 500, računamo pa, da se bo ta ponudba v prihodnje širila.''

Cilj projekta je digitalna prenova knjižnične izposoje avdiovizualnih del in večja dostopnost slovenskega filma. Storitev člani knjižnice uporabijo tako, da si na spletnem portalu Baze slovenskih filmov ustvarijo brezplačen uporabniški račun. Izposodijo si lahko 1 film naenkrat in imajo 48 ur časa, da film aktivirajo ter še dodatnih 48 za lahko tudi večkraten ogled. Izposodijo si lahko 5 filmov mesečno oz. 52 letno.

''Za naše člane je ta ponudba brezplačna. Morajo si zgolj ustvariti svoj uporabniški račun na podlagi številke izkaznice in gesla, ki je enako tistemu geslu, ki ga uporabljajo za rezervacijo in podaljšavo gradiva. Enostavno se registrirajo in dva klika stran imajo že na voljo več kot 500 slovenskih filmov,'' doda Kantejeva.

Pestra paleta dopušča izbiro tako slovenskih klasik, novejših celovečercev kot animirane filme in druga mednarodno uveljavljena slovenska dela.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V Brdih pričenjajo pomladno sezono doživetij, ta torek po 11h.

Preberi več

Napredki, ki jih pišejo slepi in slabovidni, ta ponedeljek ob 11h.

Preberi več

NAGRADNA IGRA: DAN ŽENA

Preberi več
Oglasi
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down