Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Tudi v Brdih zadovoljni: "Obisk je dober."

V destinaciji Brda so v prvih šestih mesecih letošnjega leta, po podatkih Statističnega urada RS, zabeležili nekaj manj kot 12.000 prihodov in dobrih 19.000 nočitev, največ ravno v juniju, ko praznujejo kraljico briškega sadja – češnjo in občinski praznik.

"Zagotovo smo zadovoljni z obiskom v prvi polovici letošnjega leta. Sicer so rezultati nekoliko pod rezultati prvih šestih mesecev prejšnjega leta glede na to, da smo bili v prejšnjem letu še vedno deležni koriščenja bonov s strani slovenskih obiskovalcev,"

pove direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec. Prihodov domačih gostov je bilo slabih 5.200, tujih gostov pa skoraj 6.700. So pa tuji gostje ustvarili dve petini več nočitev kot domači.

"Vračamo se na nek način na ustaljene tirnice, in sicer imamo okrog 60 odstotkov tujcev in 40 odstotkov slovenskih gostov. V mesecu juliju smo opazili povečano število predvsem obiskovalcev iz Francije, Belgije, Nizozemske, pa seveda tudi Avstrije in Nemčije."

Sicer pa so pred destinacijo še jesenski meseci, ki med briške griče ravno tako privabljajo še številne obiskovalce.

"Gre za poudariti, da smo mi že v letu 2020 in 2021 ter 2022 krepko presegali rezultate iz leta 2019, ki je neko merilo v turističnem sektorju z vidika rekordnih rezultatov, tako da v vsakem primeru: obisk je dober."

(foto: facebook Brda)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down