Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Univerze za tretje življenjsko obdobje vabijo k vpisu, v programu tudi novosti

Novo študijsko leto se začenja tudi za člane univerz za tretje življenjsko obdobje. V Ajdovščini so se vpisi že začeli, v programu imajo razpisanih skoraj 40 skupin na različnih področjih izobraževanja, ustvarjalnosti in športa. Vpis poteka do 22. septembra v prostorih društva MOST. V Novi Gorici pa z vpisi in informativnim dnevom začenjajo danes, med 10. in 16. uro, v pisarni društva UNITRI v prostorih novogoriške krajevne skupnosti.

V letošnjem programu so na novogoriški UNITRI pripravili nekaj novosti, zlasti v sklopu splošnih izobraževanj. Kaj se obeta, našteje Ivanka Drnovšček, predsednica UNITRI Nova Gorica:

Ciklus vodenih ogledov po poteh Toneta Kralja na Primorskem in v zamejstvu, pripravili bomo niz različnih predavanj in delavnic, ki smo jih poimenovali Naš stik z naravo, kjer se bomo srečali tako z zdravilnimi zelišči, čebelarstvom, zavarovanimi in ogroženimi, pa tudi invazivnimi rastlinami.“

med letošnje novosti sodijo tudi na novo oblikovane delavnice na temo spoznavanja literature, že utečenim športnim programom pa letos dodajajo še fitnes vaje za ženske, qi gong gibe, lotili se bodo tudi osnov baleta, na katerega vabijo none in vnuke, kot pove Drnovščkova, ta program bodo izvajali v Kulturnem domu v sosednji Gorici.

Imamo novosti tudi na področju umetnosti, in sicer smo vključili dve novi likovni dejavnosti z dvema novima mentoricama. Kot vedno bomo skrbeli tudi za naše zdravje, in sicer bomo k že znanim temam dodali še teme o spoprijemanju s stresom.“

Vpis poteka do 4. oktobra oz. do zapolnitve mest. Lani je programe UNITRI Nova Gorica obiskovalo okoli 400 članov, med njimi mnogi prijahajo tudi z italijanske strani meje. Podobne številke se nadejajo tudi letos.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down