Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Tudi na Mostu na Soči korak bliže obvoznici

Po tolminski obvoznici, ki je sicer še v gradnji, so korak bliže obvoznici tudi Mostarji, s tem naj bi vendarle to središče kraja zadihalo in postalo varnejše za pešce. Od danes naprej do 3. februarja je mogoče na javno razgrnjeno gradivo oddati pripombe in predloge.

Osnovni cilj je gradnja obvoznice mimo naselja Most na Soči, posebni cilj je izboljšati povezanost Bovca, Tolmina in Cerknega z Novo Gorico in Ljubljano, izhaja iz danes objavljenega javnega naznanila javne razgrnitve študije variant oziroma predinvesticijske zasnove za Državni prostorski načrt za obvoznico Most na Soči. Gradivo bo en mesec razgrnjeno na sedežih ministrstev ter v prostorih občine Tolmin, javna obravnava pa bo v torek, 17. januarja v prostorih Osnovne šole Dušana Muniha Most na Soči.

Celotna dolžina trase načrtovane obvoznice je 720 m, trasa obvoznice se na severni strani odcepi od trase obstoječe glavne ceste Peršeti – Most na Soči in zavije proti jugovzhodu. V krožišču je predvidena ureditev severnega priključka naselja Most na Soči, priključka v Modrej, priključka k čistilni napravi oz. kajak centru ter priključka na obvoznico.

Na prvem odseku obvoznice, od krožišča do predora v dolžini približno 95 metrov, je trasa vkopana 6 m do 7 m globoko, na drugem odseku, dolžine približno 410 m, trasa poteka v predoru. Največja višina nadkritja znaša 50 m, v povprečju pa približno 30 m. Tretji odsek, od južnega portala predora obvoznice do vključitve na obstoječi odsek glavne ceste, je dolg približno 105 m. V tem delu je predvidena ureditev enosmernega priključka iz naselja Most na Soči v smeri Idrija z možnostjo dvosmernega intervencijskega dostopa.

Pripombe in predlogi k javno razgrnjenemu gradivu se v času javne razgrnitve lahko dajo pisno na mestih javne razgrnitve, lahko se pošljejo na naslov Ministrstvo za okolje in prostor, Direktorat za prostor, graditev in stanovanja, Dunajska c. 48, Ljubljana ali na elektronski naslov gp.mop@gov.si, pri čemer se v rubriki »zadeva« navedejo ključne besede »ŠV Most na Soči«. Obrazec za pripombe je na voljo na mestih javne razgrnitve in na spletnem portalu gov.si. Utemeljene pripombe in predlogi bodo smiselno upoštevani pri izdelavi državnega prostorskega načrta, ki ga bo z uredbo sprejela Vlada.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down