Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Tudi na Krasu se dražijo programi v vrtcih

S 1. aprilom bodo cene programov v vrtcih na Krasu višje. To so, med drugim, potrdili tudi na 3. redni seji komenskega občinskega sveta, kjer so se svetniki seznanili tudi z razlogi za povišanje cen, ki jim jih je podala ravnateljica Vrtca Sežana Teja Čeh Svetina: „V letu 2022 so stroški res veliko narastli. Največji delež v ceni vrtca predstavljajo stroški dela, približno 80 procentov, ostali so pa stroški materiala in storitev in pa stroški živil.

Kakšne pa so nove mesečne cene vrtčevskih programov? „Sprejet je nov cenik, ki predvideva za prvo starostno obdobje povišanje za 7, 72 procenta, torej nova cena bo 650, 44 €. Za drugo starostno obdobje se poviša za 12,73 procenta, cena bo 509,04 €. Za razvojni oddelek se pa cena zniža za 0,13 procenta na 1216, 27 €.„

V vrtcih na komenskem Krasu sicer večina staršev za prvega otroka plačuje 35. plačni razred, preostanek plačuje občina, emdtem ko ceno drugega in tretjega otroka plačuje občina in pristojno ministrstvo.

Sicer pa iz vrtca Komen prihajajo tudi vzpodbudne novice po nedavni poplavi, ki so jo v vrtcu imeli zaradi tehnične okvare. „V vrtec smo se vrnili v sredo. Od nedelje, ko je hitro stekla akcija, je stanje sanirano. S pomočjo gradbene ekipe so bila nujna gradbena dela sanirana, pred odprtjem smo tudi natančno očistili vrtec in ga razkužili. Jaz se res zahvaljujem vsem, pokazali so prebivalci Komna, gasilci, civilna zaščita, zaposleni, župan Občine Komen, ravnateljica Osnovne šole Komen ki nam je odstopila prostore, res veliko srčnosti za to, da so otroci sedaj že lahko v svojih igralnicah.

še dodaja ravnateljica Vrtca Sežana Teja Čeh Svetina.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down