Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Tudi na Goriško denar za javna najemna stanovanja

Ministrstvo za okolje in prostor je z načrta za okrevanje odobrilo sofinanciranje stroškov za zagotavljanje javnih najemnih stanovanj. Po državi bo skupno zgrajenih več kot 1.000 stanovanj, od tega okrog 24 tudi v Goriški regiji.

Javni stanovanjski sklad občine Ajdovščina je pridobil nepovratna sredstva v skupni vrednosti nekaj več kot 880.000 evrov, ki jih bo namenil za odkup devetih stanovanj za oddajo. Direktor, Tomaž Pliberšek

Vsa pridobljena stanovanja se bodo upravičencem oddajala preko javnih razpisov, po neprofitni najemnini, pojasnjuje Pliberšek.

S tem tudi nedavno ustanovljeni ajdovski stanovanjski sklad pridobiva nov fond, na področju stanovanjske gradnje se trenutno na Ajdovskem precej premika, a sklad se bo osredotočal na stanovanja za različne skupine, kot so mladi in mlade družine

Stanovanja na Ribniku naj bi bila dokončana v drugi polovici leta 2023, ob Hublju pa leto dni kasneje.

Okrog 700.000 evrov za sofinanciranje pa je pridobila tudi občina Tolmin, ki bo v Zalogu do konca leta 2024 uredila 7 najemniških stanovanj, del prostorov pa bo namenjen depoju Tolminskega muzeja. S projektom popolne rekonstrukcije nekdanje poslovne stavbe Elektra Primorska se je Občina maja prijavila na javni razpis Ministrstvo za okolje in prostor ta teden pa je prejela odločbo z odobreno sofinanciranjem v celotni zaprošeni višini, 700.000 evrov. Celotna vrednost projekta sicer znaša 2,36 milijona EUR.

Tudi novogoriški stanovanjski sklad bo na razpisu prejel približno 250.000 evrov, je povedal direktor Peter Jan

Znesek so prejeli za projekt 8 že zgrajenih stanovanj v Prvačini. Če se bo razpis ponovil, pa bodo pripravljeni novi projekti, zatrjuje Jan.

(Foto: gradnja stanovanj ob Hublju)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down