Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Tudi letos v Čepovanu poletni tabor za mlade

Mladinski center Nova Gorica že četrto leto zapored organizira Poletni tabor za mlade skupaj še s tremi partnerji: Tomažem Šavletom, Špelo Šinkovec in Društvom Rod soških mejašev.

''Namen tabora je predvsem krepitev samopodobe mladih, vzpostavljanje boljših socialnih veščin, da mladi prepoznavajo svoja lastna močna področja in da jim mi jih pomagamo prepoznati ter da jih krepijo,'' pojasni Maja Birsa, koordinatorica poletnega tabora za mlade.

Slednji poteka prihodnji teden, od ponedeljka do petka, v počitniški hiši Čepovanka v Čepovanu. Najstniki, ki se bodo udeležili Poletnega tabora za mlade, so stari med 14 in 17 let ter prihajajo iz Mestne občine Nova Gorica oz. ostalih okoliških občin.

Na taboru bodo izvajali številne aktivnosti: ''Tomaž Šavle, s katerim sodelujemo že vrsto let, nam bo predstavil živali in stroje na kmetiji, imeli bomo zanimiv kviz o običajih in strojih, ki so se včasih uporabljali. Mladim bo odgovoril na vsa vprašanja, ki jih imajo, vezana na področje kmetijstva, živinoreje in poljedelstva. Igrali se bomo kmečke igre, obiskali bomo Čebelarstvo Marjan Mrak in si ogledali čebelnjak ter poskusili različne dobrote iz medu.''

S Špelo Šinkovec bodo mladi cel dan preživeli na njenem ranču in spoznavali konje, njihovo naravo, potrebe in zanimivosti. Naučili se bodo odkrbeti konja in preizkusili v jahanju, izdelovali bodo tudi lovilca sanj in se naučili plesati kavbojski ples.

''Potem nas bo obiskalo še društvo Rod soških mejašev. Pripravili bodo različne aktivnosti na temo pomena ohranjanja narave, prikazali nam bodo, kako se orientirati v naravi, zvečer bomo postavili taborniški ogenj, ga zakurili in pekli hrenovke, bananice in penice, tako da se bomo potem še malo zabavali ob kitari in različnih igricah, ki jih bodo pripravili.''

Letos se bo poletnemu taboru za mlade prvič priključil tudi Center za krepitev zdravja, ki bo organiziral delavnico prve pomoči.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down