Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Tudi ajdovski promet bo bolj usmerjen k trajnosti

Kolesarska Ajdovscina
Foto: Občina Ajdovščina

Občina Ajdovščina pripravlja novo celostno občinsko prometno strategijo, ki bo nadomestila prvo iz leta 2017. Posodobljeno in trajnostno naravnano prometno načrtovanje bo zajemalo mestna, primestna in podeželska območja občine, na kateri so prepričani, da bo to prineslo pozitivne učinke tako na okolje kot tudi na bivanje in zdravje prebivalcev, hkrati pa se bodo izboljšale mobilnost, dostopnost in prometna varnost.

Kot že rečeno, poudarek bo na premikanju na trajnosten način, kar predstavlja predvsem hojo, kolesarjenje in uporabo javnega potniškega prometa. Zagotoviti bodo poskušali učinkovito in enakopravno dostopnost za vse skupine prebivalstva.

''V tem oziru bomo v pripravo vloge o preoblikovanju strategije vključili tudi občanke in občane, saj se kot pešci, kolesarji in uporabniki javnega potniškega prometa ali kot vozniki osebnih vozil najpogosteje soočajo z najbolj značilnimi prometnimi situacijami,'' je povedala Tina Velikonja z ajdovske občine.

Prometna strategija bo luč sveta ugledala v začetku prihodnjega leta, njen namen pa je najprej definirati trenutno stanje na področju prometa z njegovimi pozitivnimi in negativnimi platmi, nato pa opredeliti ključne korake do izboljšanega prometnega načrtovanja ter utreti pot nadaljnjemu trajnostnemu razvoju mestnega prometa.

Prva delavnica za občane se bo izvajala že 12. junija, ob 16. uri, v ajdovskem Domu krajanov, predhodne prijave niso potrebne.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down