Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Trio kraških znamenitosti ponovno podpisal pogodbo o sodelovanju

Sodelovanje treh kraških naravnih in kulturnih znamenitosti - Park Škocjanske jame, Park vojaške zgodovine in Kobilarna Lipica se bo nadaljevalo tudi letos. Ponujale bodo skupne ugodnosti za obiskovalce, kar se je po besedah direktorja Parka vojaške zgodovine iz Pivke Janka Boštjančiča doslej že poznalo.

Z naše strani smo tudi hvaležni takratnim vodstvom, da so sprejela to pobudo, katera mislim, da se je obrestovala vsem. Tako v večjem obisku, prepoznavnosti, racionalizaciji poslovanja, ker imamo zelo komplementarno ponudbo: Škocjanske jame kot naravna znamenitost, Lipica kot zmes naravne in kulturne dediščine in park vojaške zgodovine kot pomemben upravljalec kulturne dediščine. Vsi skupaj lahko pomembno dopolnjujemo ponudbo.“

Ob obisku ene izmed njih bodo obiskovalci pri drugih dveh lahko uveljavljali 25-odstotni popust pri plačilu vstopnine. Tri kraške znamenitosti se bodo povezale tudi pri promociji in oglaševanju. Pripravili so tudi skupno strokovno ekskurzijo za zaposlene, je povedala direktorica Kobilarne Lipica Tatjana Vošinek Pucer.

Obetamo si zelo dobro turistično sezono, veliko obiska. V Lipici sicer nismo izjema, srečujemo se z izjemnim pomanjkanjem kadrov. Za zaposlene smo organizirali ekskurzije, da so šli vsi zaposleni vodiči ene znamenitosti na drugo. Za tisti dan so bili turisti, zato da so dobili vse informacije in da smo jih opremili s tem, da lahko na svojih lokacijah dajejo več kot samo da rečejo: pojdite v park vojaške zgodovine, da znajo bolj animirati.“

Sodelovanje je pozdravil tudi državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Matevž Frangež, ki meni, da se mora sedanje sodelovanje še razširiti tudi na morebitne druge ponudnike. Ob tem je napovedal nova investicijska vlaganja v Kobilarni Lipica.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down