Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Tolminsko občino bo vodil Červ

Volivci v občini Tolmin so odločili: županski mandat za naslednja štiri leta so podelili 32-letnemu magistru geografije Alenu Červu, kandidatu SD, ki je pred Otonom Bratužem iz SDS po včerajšnjih neuradnih podatkih zbral dobrih 51 odstotkov glasov.

Bitka med kandidatoma je bila včeraj precej napeta, ves čas štetja glasov in objavljanja rezultatov s strani Državne volilne komisije sta imela izjemno tesen rezultat, precej časa v prid Bratuža, v določenem trenutku ju je ločil le en glas razlike. Tehtnica je na koncu prevagala na stran Červa, med njima pa je bilo po zaključku štetja po neuradnih podatkih 147 glasov razlike.

Vsekakor se nam je odvrnil kamen od srca, po drugi strani pa je ta tesen rezultat tudi odgovornost, da se v naslednjih štirih letih dokažemo tudi preostanku volivk in volivcev in da bo čez naslednja štiri leta dosti bolj mirno,“ je volilne rezultate včeraj komentiral Červ.

Česa se bo novi župan najprej lotil?

Vsekakor je nekaj dobro nastavljenih projektov, ki jih bomo speljali do konca, sicer pa skladno z našim načrtom nameravamo predvsem okrepiti stanovanjski fond, omogočiti mladim, da tukaj najdejo svoj dom in zaposlitev, iti nasproti podjetnikom, ki si želijo svojo dejavnost ohraniti in širiti, po drugi strani pa je veliko infrastrukturnih projektov, občina Tolmin je zelo razvejana, imamo 400 kilometrov cest, približno toliko vodovodov in kanalizacij, tako da dela ne zmanjka.“

je še dodal Červ, ki v novem občinskem svetu ne namerava imeti koalicije in opozicije, pa tudi njegove in protikandidatove programske prioritete so, tako Červ, v več kot 80 odstotkih usklajene, zato računa na preseganje delitev in čimprejšnji začetek prioritetnih projektov, ki bi prinesli razvojni preboj občine.

Protikandidat Oton Bratuž je zbral dobrih 48 odstotkov glasov. Po objavi rezultatov je izid komentiral takole:

Rezultat je pač tak kot je, ne morem reči, da sem zadovoljen, nisem pa tudi razočaran do te mere, da bi me sedaj ta stvar potrla do te mere, da bi težko spet zagnal svojo energijo naprej. To je pač sestavni del življenja, čestitam svojemu nasprotniku, Alenu Červu. Takoj po jasnem rezultatu sem ga poklical, mu čestital in privoščil dobro vodenje občine.“

Volilno kampanjo Bratuž ocenjuje kot naporno, a korektno. Tudi v prihajajočem mandatu ostaja občinski svetnik. Kako vidi sodelovanje z bodočim županom?

Sva v dobrih odnosih, prijatelja sva. Na občinskem nivoju je pač pomemben interes občine. Če se bodo stvari peljale v to smer, da bodo za občane prave, potem jih bom absolutno podpiral, če bom mnenja, da so kakšne stvari, ki mogoče niso prioritete ali pa jih bom jaz videl drugače, se bomo o tem pogovarjali, upam, da nam bo ta možnost dana,“

je zaključil Bratuž.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down