Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Tolminski TIC tudi uradno na novi lokaciji, število letošnjih nočitev v Posočju se približuje milijonu

V Tolminu so prejšnji teden pod okriljem Zavoda za turizem Dolina Soče tudi uradno odprli nov turistično informacijski center. S selitvijo na novo lokacijo v središče mesta so sedaj še bolj dostopni turistom.

Kot pojasnjuje Vilijam Kvalić, direktor omenjenega zavoda, je TIC sicer na novi lokaciji deloma zaživel že v letošnjem poletju:

„TIC smo uradno odprli 1. decembra, smo pa bili na novi lokaciji operativni že kar nekaj mesecev, od jeseni dalje. Želeli smo izkoristiti datum, ko smo imeli v Tolminu srečanje s turističnimi ponudniki, da jih tudi pred srečanjem povabimo v TIC, ki je tudi njihov turistični dom, saj je stična točka tako za turiste kot za nas.“

Prenova in prilagoditev prostorov nekdanje banke je veljala 125.000 evrov. Krajevna skupnost pa je uredila še fasado na objektu.

„TIC Tolmin ima sedaj po mojem mnenju najboljšo možno lokacijo v Tolminu. Je na samem križišču, kjer turisti prihajajo z vseh strani, prostori so novi, sodobni in večji, tako da gre za veliko pridobitev za Tolmin in za dolino Soče.“

Število zaposlenih oseb v tolminskem turistično informacijskem centru ostaja enako kot doslej. Podatke o obisku TIC-a bodo objavili konec leta, tudi letos je na obisk še vplival koronavirus, vsekakor pa so bile številke glede nočitev iz rekordnega leta 2019 presežene, kar turistične delavce v Posočju navdaja z velikim optimizmom. Kvalić namreč pojasnjuje, da so na območju Doline Soče leta 2019 zabeležili 850.000 nočitev, letos pa so jih že dosegli 920.000.

Foto: Turizem Dolina Soče

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down