Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Tolminski muzej ima novega direktorja

Po dveh desetletjih se z mesta direktorice tolminskega muzeja poslavlja Damjana Fortunat Černilogar. Konec aprila je zaključila zadnji mandat, v sredo pa vodenje tudi uradno predala novemu direktorju Tadeju Korenu.

„V hiši še vedno ostajam, v meni je pač dozorela ta odločitev, da sem že dovolj časa na vodilnem mestu in da je prav, da pride neka nova moč,“

pravi Fortunat Černilogarjeva, ki je Tolminski muzej popeljala na samostojno pot, od leta namreč deluje kot samostojni javni zavod. V dobrih dveh desetletjih je muzej obogatil svoje zbirke, pripravil 12 stalnih in več kot sto občasnih razstav, s katerimi je gostoval doma in v tujini in izdal številne publikacije. Dosedanja direktorica pa je za svoje delo prejela več priznanj in nagrad.

„Sicer pa mislim, da muzej zapuščam v dobri kondiciji, nekaj izzivov pa nas še čaka.“

Damjana Fortunat Černilogar sicer še vedno ostaja v Tolminskem muzeju kot kustosinja zgodovinarka.

Mandat je prejšnji teden, kot omenjeno, prevzel novi direktor Tadej Koren, ki o prvih izzivih na novem delovnem mestu pove:

Res je, da je pred nami začetek turistične sezone, pred nami je veliko dogodkov, na katere se pripravljamo. Naj omenim samo Poletno muzejsko noč, Pohod po Kosmačevi učni poti … Z razstavami gostujemo in pripravljamo svoje, tako da dela in izzivov zagotovo ne bo zmanjkalo.“

V bližnji prihodnosti pa muzej čakata še dva izziva: projekt na gradu na Kozlovem robu in pridobitev novih depojskih prostorov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down