Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Svojci pacientov v bolnišnici imajo nemalokrat težave s pridobivanjem informacij po telefonu

Bolnisnica Sempeter Vhod '24

Svojci pacientov, ki so hospitalizirani v šempetrski bolnišnici, imajo pogosto težave s pridobivanjem informacij o zdravstvenem stanju njihovih bližnjih. Še posebej je zadeva pereča v času kot je sedaj, ko so v bolnišnici omejeni oziroma prepovedani obiski zaradi preprečevanja širjenja sezonskih obolenj in covida. Posamezni bolnišnični oddelki imajo sicer določene termine v dnevu, ki so na voljo za podajanje informacij, a v pol oziroma eni uri, ki je za to določena, marsikateri klicatelj ne dobi proste linije.

Vršilec dolžnosti strokovnega direktorja šempetrske bolnišnice Erik Sedevčič odgovarja, da v bolnišnici nenehno vlagajo veliko naporov v izboljšanje komunikacije ter da imajo izdelan sistem sporočanja informacij o stanju in poteku zdravljenja svojcev.

Seveda najraje vidimo, da do tega pride neposredno, na osebni ravni, kadar pa ne gre drugače, pa tudi preko telefona in prav takrat lahko nastanejo tudi tako imenovani kratki stiki, katerih si seveda ne želimo. Vendar je treba vedeti še eno stvar, da pri sporočanju informacij po telefonu, kjer oseb ena drugi strani ne vidimo, smo še toliko bolj zavezani k spoštovanju zakonov, ki veljajo na tem področju.“

Zato vsak pacient, ki je tega zmožen, ob sprejemu opredeli, komu dovoli posredovanje svojih zdravstvenih podatkov, dodaja Sedevčič. Glede preozkega časovnega okna, ki je na voljo za telefonske klice, pa dodaja:

„„Seveda se zavedamo, da je teh klicev veliko, zlasti sedaj, ko velja prepoved obiskov. Zato vsak klic, ki ga prejmemo in na katerega zdravnik ne more odgovoriti takoj, medicinska sestra na oddelku zabeleži, zdravnik pa nato klic vrne v najkrajšem možnem času.“

Bolnisnica Prepoved Obiskov '24

Sedevčič pojasnjuje, da imajo v bolnišnici v načrtu uvedbo t. i. identifikacijskega gesla, s katerim bi se kličoči svojec lahko predstavil.

Več na to temo boste lahko slišali v rubriki Vi vprašate to sredo, takoj po 11. uri.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down