Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Svetniki Ariani Durnik potrdili nov mandat na čelu Javnega zavoda Miren Kras

Ariana Durnik Novo

Svetniki Občine Miren – Kostanjevica so na zadnji seji prikimali ponovnemu štiriletnemu mandatu Ariane Durnik na čelu Javnega zavoda Miren Kras, čeprav so imeli v razpravi kar precej vprašanj v zvezi s poslovanjem zavoda.

„Seveda občinski svetniki se obnašajo odgovorno in vedno spremljajo številke. Seveda stroški, investicije, predvsem investicije v razvoj, naraščajo, če želimo nadaljevati delo, ki smo si ga zastavili,“ je po potrditvi mandata povedala Durnik.

Glede na zelo povečan obisk destinacije in Pomnika miru na Cerju so zaposlili tudi nov kader in v letošnje leto vstopili s štirimi zaposlenimi. Durnikova v nov mandat vstopa z novo vizijo razvoja destinacije. Prvi štiriletni mandat je bil namenjen vzpostavljanju destinacije Miren – Kras na turistični zemljevid.

Od tu naprej se pa moramo seveda tesneje vpeti v širšo regijo, se pravi tesneje in bolje sodelovati s sosednjima Krasom in Vipavsko dolino, tudi z Brdi in nenazadnje s širšo makroregijo, ki sega od Posočja do morja.“

V prihodnje jih torej čakajo izzivi, ki vključujejo še več povezovalnih projektov, katerih cilj je goste zadržati v celotni makroregiji za dalj časa.

Foto: Splet JZ Miren Kras

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down