Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Svet zavoda novogoriške knjižnice ne bo prekinil postopka imenovanja direktorice

Novogoriški mestni svetniki so včeraj podali soglasje k imenovanju kandidatke za direktorico Goriške knjižnice Franceta Bevka. Kako so glasovali, pojasnjuje župan Samo Turel:

"K predlogu, ki ga je podal svet zavoda, je mestni svet dal soglasje. Pojasnjeno je bilo, kako je procedura na svetu zavoda stekla. O tem je bila opravljena razprava in, kot rečeno, rezultat glasovanja je tak, da je mestni svet ta predlog, ki ga je podal svet zavoda, podprl.“

Na svetu knjižnice je, kot omenjeno, pred dnevi že potekalo tajno glasovanje o novi direktorici, a sta obe kandidatki dobili enako število glasov. Na svetu zavoda so se prisotni člani nato odločili, da predsednica razkrije svoj glas, ker ima po poslovniku v primeru izenačenega glasovanja možnost, da odloči glasovanje predsednice oz. predsednika zavoda.

Vendar pa so zato nekatere občine soustanoviteljice knjižnice iz dnevnih redov svojih sej umaknile točko o podaji soglasja k imenovanju direktorice Goriške knjižnice, saj naj bi s tem, ko se je tajno glasovanje spremenilo v javno, prišlo do procesne napake. Predsednica sveta zavoda goriške knjižnice Franceta Bevka Ana Zavrtanik Ugrin na vprašanje, ali so na svetu zavoda razpravljali tudi o morebitni prekinitvi postopka, povedala, da so sklicali dve izredni seji, na zadnji so razpravljali tudi o tej možnosti:

"Vendar smo ugotovili, da nimamo pravne osnove za takšno ravnanje, temeljito smo preučili odlok, poslovnik in bistveno je, da poslovnik v ničemer ne razlikuje med tajnim in javnim glasovanjem, kar zadeva odločujoč glas predsednika, tako da smo absolutno ravnali v skladu s poslovnikom in z osmimi glasovi za, praktično skoraj vsi smo odločili, da se postopek nadaljuje.“

Zavezujoče pa je sicer le soglasje novogoriške mestne občine, ki je večinska soustanoviteljica knjižnice.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down