Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Svet šempetrske bolnišnice bo še 4 leta vodila Metka Jelinčič Maraž

Na včerajšnji konstitutivni seji, ki se je udeležilo 8 članov sveta zavoda, je bila za predsednico sveta zavoda šempetrske bolnišnice ponovno izvoljena Metka Jelinčič Maraž, za namestnika predsednice pa Gabrijel Fišer, so sporočili iz bolnišnice.

Svet zavoda s štiriletnim mandatom sestavljajo Frida Urbančič, Marjan Zahar, Metka Jelinčič Maraž, Ljudmila Čibej Boltar, Miha Kapelj, Aleš Dugulin in Nevenka Volk Rožič, ki so bili imenovani kot predstavniki ustanovitelja, Mestne občine Nova Gorica in zavarovancev, ter Simon Bitežnik in Gabrijel Fišer, kot predstavnika delavcev bolnišnice, izvoljena na novembrskih rednih volitvah.

Februarju se bo Svet zavoda ponovno sestal, predvidoma na dveh sejah, za obravnavo in potrditev finančnega načrta za leto 2022 ter letnega poročila za leto 2021.

Spomnimo, vlada je decembra, ko je svetu zavoda potekel mandat, imenovala novih pet predstavnikov za mandatno dobo 4 let, in sicer Frido Urbančič, Marjana Zaharja, Metko Jelinčič Maraž, Ljudmilo Čibej Boltar in Miha Kaplja. Poleg njih je v 9-članskem svetu zavoda še predstavnik zavoda za zdravstveno zavarovanje, 2 predstavnika zaposlenih ter predstavnik mestne občine Nova Gorica, ki je na to mesto jeseni imenovala Aleša Dugulina.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down