Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Martex: končno luč na koncu tunela

Še januarja se je zdelo, da je primer Martex ponovno zavil v slepo ulico. V Volčji Dragi se je nahajalo približno 2300 ton odpadkov. Kljub temu, da so prostori podjetja v stečaju dobili novega lastnika, kar je Občini Renče-Vogrsko vlilo upanja, da bi bili odpadki letos spomladi le še bled spomin, pa so se začele pojavljati anomalije. Sodišče takrat ni še izdalo sklepa, da je bil posel potrjen in da je bila kupnina plačana, kupec je bojda že začel oglaševati naprejšnjo prodajo dela objekta, zaradi česar so se med občinski funkcionarji in lokalno skupnostjo ponovno pojavile skrbi. Zdaj pa je že vidna luč na koncu temnega tunela.

Kot nam je pojasnil renško-vogrinski župan Tarik Žigon, so naposled vendarle bili seznanjeni, da je bila dražba uspešna, poleg tega pa se objekt že čisti in smeti vozijo iz objektov v skladu z zakonom: ''Vidimo kar nekaj dogajanja na tem območju, krajani nas obveščajo v dobrem smislu, se pravi, da se stvari praznijo in čistijo. Upamo, da bo ta objekt, ki je veliko let tam sameval in skoraj bi lahko rekli, da tudi propadel, dobil novega lastnika oz. nove uporabnike.''

Nenazadnje je imel stečajni upravitelj po sklenjenem poslu pol leta časa, da objekt povsem izprazni. Čakajo le še na dokončni pravnomočni prenos lastništva, ki se bo zgodil takoj po zaključenih vseh čistilnih in sanacijskih delih v objektu. Na občini se že veselijo prvega uradnega srečanja z novim lastnikom, to je postal Tilen Kodelja, 100-odstotni lastnik ajdovskega podjetja Crono d.o.o.

''Skrb oz. delo, s katerim bomo tukaj kot lokalna skupnost vsekakor poskušali pomagati, je, da se prostori zapolnijo z vsebinami, ki so okolju prijazne in prinašajo še kakšno dodatno delovno mesto za naše občane, skratka, da ne bomo šli z dežja pod kap in da ne bo k nam prišla kakšna industrija, ki bo še bolj škodljiva kot smeti, ki so bile do sedaj tam,'' zaključuje Žigon.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down