Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Strategija za mlade kmalu tudi v Občini Miren-Kostanjevica

Untitled Design (94)

V Občini Miren-Kostanjevica snujejo strategijo za mlade. V ta namen vabijo vse zainteresirane mlade in tiste, ki se pri svojem delu srečujejo z njimi, da s svojimi predlogi, pripombami in spodbudami aktivno sodelujejo v javni razpravi.

Pospešeno so na strategiji pričeli delati v spomladanskih mesecih, jeseni so sledile ankete in delavnice, na podlagi katerih se je izdelal osnutek, ki gre v javno obravnavo. Slednja bo trajala vse do 15. januarja, javni posvet za občane, kjer bostrategija tudi predstavljena, pa bo predvidoma 12. januarja.

Župan Mauricij Humar računa, da bi dokument v prvem trimesečju prihodnjega leta prišel tudi na občinski svet: ''Področje mladih je zelo pomembno in zaradi tega je potreben tudi dokument, kot je strategija, v katerem so določene prioritete, želje in potrebe ter cilji, kriteriji, tako da bomo potem lahko delali korake v pravo smer in ustrezno planirali finančna sredstva, ki bodo za te aktivnosti potrebna v občinskih proračunih.''

Strategija za mlade je krovni strateški dokument, ki ureja področje delovanja mladih v Občini Miren-Kostanjevica, starih med 15 in 29 let. Občinski svet ga namerava sprejeti za petletno obdobje (2024 - 2029). Pri pripravi dokumenta so na prej omenjen vključujoč način pri anketah in delavnicah sodelovali mladi občanke in občani tako dolinskega kot kraškega dela občine.

Začrtana vizija in strateški cilji predstavljajo okvir, ki bo mladim omogočil bolj učinkovito medsebojno komunikacijo in povezovanje z lokalnim okoljem ter večjo participacijo v lokalnih družbenih procesih.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down