Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Starši opozarjajo: otroci v Tomaju nimajo varne poti v šolo!

Tomaj
Foto: Wikipedia

Starši šolarjev v Tomaju imajo dovolj. Že kar nekaj časa opozarjajo, da njihovi otroci v šolo ne dostopajo po varni poti, to so prejšnji teden izrazili tudi s protestno noto pred stavbo Občine Sežana.

Predsednica Vaške skupnosti Tomaj in mati 4 otrok Ana Leskovšek:

Kot dodaja, je bilo leta 2019 v državnem planu 1,3 milijona evrov namenjenih ravno za vas Tomaj, sredstva na njihovo žalost pa niso bila porabljena, vsaj na Krasu ne, si pa Občina Sežana v zadnjem času zelo prizadeva, da bi se zadeva uredila.

Obrnili smo se tudi na sežanskega župana, a njegove izjave do sedaj nismo prejeli. Je pa Občina Sežana javnosti preko svoje spletne strani sporočila, da se zavedajo, da je treba čim prej poskrbeti za ureditev ceste skozi naselje in da iščejo možnosti za čim hitrejšo realizacijo. V novem mandatu so se predstavniki občine večkrat srečali s posameznimi prebivalci in predstavniki krajevne skupnosti. Občinarji so se v začetku marca sestali še z DRSI in podali predlog, da se še pred izdelavo projektne dokumentacije za izgradnjo pločnikov prioritetno pristopi k postavitvi omejitve hitrosti na 30 km/h skozi celoten Tomaj in k izvedbi varnega prehoda za pešce na območju trga. Občina bo pripravila načrt prometne ureditve in ga DRSI-ju tudi poslala v potrditev, vključiti bodo morali tudi presojevalca varnosti cest. Za hitrejšo realizacijo varne poti s pločniki bodo potrebna tudi soglasja lastnikov nepremičnin za posege.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down