Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Sreča v nesreči za komenski vrtec: ''Materialna škoda ni velika''

Čez vikend se je v komenskem vrtcu pripetil neljub dogodek. Zaradi zalitja vrtca z vodo se je zaradi varnosti otrok in zaposlenih enota začasno preselila v tamkajšnjo osnovno šolo.

''Razneslo je ekspanzijsko posodo bojlerja v strojnici, ki je v nadstropju. Voda vedno poišče pot v nižje prostore, kamor je tudi stekla in se nabirala v dveh igralnicah ter sanitarnih prostorih,'' nesrečo opiše komenski župan Erik Modic.

Občina je v sodelovanju z Regijskim štabom za Notranjsko in Primorsko, civilno zaščito, pripadniki Prostovoljnega gasilskega društva Komen in izvajalci gradbenih del hitro stopila v akcijo. Še včeraj so uspeli sanirati nastalo materialno škodo.

''Treba je pohvaliti vse gasilce in intervencijske službe ter zaposlene v vrtcu, da so ažurno odreagirali. Že ponoči oziroma v jutranjih urah so sanirali zadevo do te mere, da voda ni več brizgala in da se je odvečno vodo odstranilo. Ob pomoči regijskega štaba in naše civilne zaščite smo hitro pristopili k temu, da se dobi izvajalca gradbenih del, ki je takoj 'zagrabil', direktor podjetja je bil na terenu že v nedeljo popoldan, zvečer pa je ekipa pričela s saniranjem.''

Po besedah župana nastala škoda ni velika: ''Dokončne ocene še nimamo. Večje škode na talnih oblogah zaenkrat ni videti, upamo, da bo tako ostalo. Škoda je nastala predvsem na mavčnih stropovih, nekaj je zalilo elektroinštalacij, zato je tudi pomembno, da se prostore ustrezno presuši.''

Sprejem otrok na nadomestni lokaciji in vzgojno izobraževalno delo je potekalo brez posebnosti. V sredo bodo dejavnost že izvajali na svojem stalnem naslovu.

(Foto: Primorske novice)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down