Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na novi sprehajalni poti ob Kornu drsi

Pred kratkim odprta sprehajalna pot ob Kornu v Novi Gorici, je ponovno zaprta. Po dveh tednih uporabe so se številni občani obrnili na mestno občino, da jim je med sprehodom oziroma kolesarjenjem, ko je bila mokra površina, na poti drselo.

"Ker je varnost ljudi na prvem mestu, smo se na novogoriški mestni občini odločili, da do odprave napake začasno zapremo južno sprehajalno pot ob Kornu v Novi Gorici, ki je zlasti v jutranjih in večernih urah na posameznih mestih spolzka," so pojasnili na mestni občini. Župan Klemen Miklavič: „Pri poskusnem obratovanju smo ugotovili, da prihaja na delih do drsljivosti površine, zato smo iz varnosti se odločili začasno zapreti, to bo le kratek čas, do odprave težav, namreč, čez praznike nismo uspeli vzpostaviti stika z dobavitelji materiala iz Italije, takoj ko bo to mogoče, bomo sanirali zadevo in sprehajališče bo spet varno in odprto.“

Na občini dodajajo, da dokumenti proizvajalca prevleke, ki je bila uporabljena pri ureditvi poti, sicer dokazujejo, da je prevleka certificirana za zunanjo uporabo. Dobavitelju iz Verone bodo poslali zahtevo za odpravo drsenja, njegov ogled pa sicer pričakujejo v začetku prihodnjega tedna.

(Foto: MONG)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down