Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Športni park Vipolže bo kmalu ponujal kolopark pa še kaj

V Športnem parku Vipolže bo nastal največji asfaltni kolopark na Goriškem. Na briški občini je bila včeraj podpisana pogodba z izvajalcem del, podjetjem Aliance ASE. Skoraj 90.000 evrov vredna dela se bodo pričela v kratkem, zaključila pa predvidoma do konca leta.

Asfaltna proga bo v športnem parku merila skoraj 1000 kvadratnih metrov. Direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec: „Že kar nekaj časa delamo na idejni zasnovi in projektu izgradnje Športnega parka v Vipolžah. Poleg te vsebine bo v Športnem parku v prihodnje urejen tudi fitnes na prostem, povezovalna tekaška pot, igrišče za odbojko in košarko, pa tudi igrala za naše najmlajše in nek zunanji prostor za organizacijo poletnih dogodkov.“

Občina bo tam v nadaljevanju uredila tudi parkirišča, med drugim tudi za avtodome. „Športni park Vipolže je pomembna pridobitev za Brda, v prvi vrsti zato, ker je to vsebina, ki bo pripomogla k boljšemu izkoriščanju prostega časa naših občanov in najmlajših, poleg tega pa bo športni park namenjen tudi obiskovalcem, ki v Brda zahajajo in imajo radi aktivne počitnice.

V športnem parku je sicer že v izgradnji pokrito balinišče.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down