Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Sončne elektrarne so nuja za razvoj briškega turizma

Občina Brda je dosegla cilje iz Lokalnega energetskega načrta, ki ga je sprejela pred desetimi leti, je na nedavni seji poudaril direktor agencije GOLEA Rajko Leban. Briška občina ima namreč prenovljene vse občinske stavbe in uvedene obnovljive vire energije. Sedaj se pripravlja nov Lokalni energetski koncept:

»Tukaj imamo zagotovo postavitev sončnih elektrarn v okviru zmožnosti, tudi v smislu samooskrbnih energetskih skupnosti, vključevanje v projekte tudi občanov. Sončne elektrarne v povezavi z elektro mobilnostjo, z električnimi polnilnicami so nuja za Brda tudi z vidika razvoja turizma kot v bistvu neke razvojne dejavnosti v Brdih.«

tako Leban, ki verjame, da bo briška občina tudi v novem obdobju tako uspešna kot v prejšnjem, ko je bila med drugim leta 2015 razglašena za energetsko najbolj učinkovito občino v Sloveniji, saj so v šolskih stavbah porabo energije zmanjšali za polovico in prešli na obnovljive vire.

Med trenutnimi investicijami briške občine na področju energetske učinkovitosti je gradnja kolesarske steze Dobrovo – Vipolže, sicer pa je občina skupaj z agencijo Golea že pristopila k pripravi seznama potencialnih občinskih stavb za postavitev sončnih elektrarn.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Severno Primorsko bodo letos krasile lestve

Preberi več

NAGRADNA IGRA: Miklavž na Radiu Robin

Preberi več

Dobre zgodbe tedna. Petek po 11. uri

Preberi več

DOBER DAN, ŽUPAN: ERIK MODIC (KOMEN)

Preberi več
Ne zamudi
Pokrovitelji
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down