Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Solkansko podjetje Instrumentation technologies praznuje četrt stoletja snovanja visokotehnoloških inovativnih rešitev

Solkansko podjetje Instrumentation Technologies letos proslavlja 25-letnico delovanja. Danes vodilni svetovni ponudnik instrumentov za zajem in obdelavo hitrih signalov, ki se uporabljajo v različne namene, tudi v panogah medicine, vesolja, transporta in energije, je jubilej obeležil z delavnico za dijake zaključnih letnikov novogoriškega Šolskega centra, ki jih zanima študij naravoslovnih znanosti, in okroglo mizo z novogoriškim županom in predstavniki nekaterih lokalnih visokotehnoloških podjetij, na kateri se je diskusija dotaknila izziva, kako Novi Gorici nadeti obleko tehnološko zanimivega mesta za mlade.

Podjetje Instrumentation technologies je prvi instrument prodalo leta 2003, od takrat dalje, pa so na vsakem trgu, na katerega so vstopili, poskušali postati vodilni oziroma to celo postali, pove direktor Elvis Janežič.

»Vedno smo v stiku z najnovejšo tehnologijo, ogromno vlagamo v kadre, izobraževanje. Poskušamo, seveda , tudi pritegniti mlade in manj mlade znanstvenike oziroma raziskovalce.«

V podjetju so zelo ponosni na Zlato Gazelo, ki so jo leta 2008 prejeli za najhitreje rastoče podjetje v Sloveniji, kot velike mejnike pa Janežič našteva še ustanovitev hčerinskega podjetja Red Pitaya leta 2013, pa tudi:

»Leta 2016 smo vstopili na trg medicinskih pospeševalnikov za zdravljenje raka in od takrat do danes smo tudi na tem področju vodilni ponudnik instrumentacije. In zelo zelo ponosni smo na leto 2018, ko je naš inštrument šel v vesolje in je bil montiran na mednarodni vesoljski postaji. Zadnja leta pa ogromno posvečamo vstopu na industrijski trg, kjer se ukvarjamo predvsem z nuklearno energijo in zelenimi tehnologijami.«

Kaj si pa podjetje, ki zaposluje 50 ljudi, v hčerinskem podjetju Red Pitayi še 10, dodatno pa še 10 študentov oziroma dijakov, želi doseči v prihodnje? Na trgih, kjer so zelo močni oziroma vodilni, želijo še naprej ohraniti vodilno mesto, veliko energije vlagajo tudi v razvoj novih trgov, predvsem na področju nuklearne energije, kjer so zadnji dve leti razvijali in že pričeli s prodajo novega instrumenta za moderne nuklearne reaktorje, zanimajo pa jih tudi novi industrijski trgi z rešitvami zagotavljanja večje zanesljivosti sistemov, kot na primer na področju desalinizacije vode in zelene energije.

(foto: Instrumentation technologies)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down