Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Smučišču Kanin bo pri kritju stroškov pomagala bovška občina

Kanin Naprava21

Družba Sončni Kanin, ki upravlja smučišče Kanin, je že 4. mesec brez vseh prihodkov, zato bo občina Bovec, kot so na zadnji seji sklenili občinski svetniki, poskrbela za mesečna izplačila nadomestil za stroške upravljanja smučišča.

Na račun uspešne poletne sezone - prepeljali so 25.000 potnikov in zabeležili skoraj 500.000 evrov realizacije, so se v družbi Sončni Kanin prebili do konca januarja. „V tem trenutku smo pa ostali brez prihodkov oziroma na transakcijskem računu, ki ni blokiran, imamo še slabih 10.000 evrov. Zaposlenih imamo v tem trenutku še 14 oseb.,

je svetnikom pojasnila Manuela Božič Badalič, direktorica Sončnega Kanina. Če svetniki ne bi podprli sklepa, da občina poskrbi za mesečna izplačila nadomestil za stroške upravljanja, bi bilo potrebno predlagati stečaj družbe, je opozorila direktorica. Ker je občinski svet že na eni od predhodnih sej sklenil, da se družba Sončni Kanin ohrani, da se ne bi delala škoda na napravah. Zaposleni, kolikor jih je še ostalo, skrbijo predvsem za vzdrževanje le-teh.

V tem trenutku je še 14 zaposlenih. Zakaj 13? Petim smo že dali odpoved iz poslovnega razloga. To so bili delavci, ki smo jim lahko dali to odpoved. Dva delavca sta starejša delavca, to sta delavca, katerih zakonodaja ščiti pred odpovedjo, ker nimata še pogojev za pridobitev starostne pokojnine. Trije delavci koristijo viške ur, ker so ti cenejši kot pa izplačilo nadur, ki je 30 odstotkov dražje, ostali delavci pa so na delu“.

Kot dodaja Urban Meglič, vodja smučišča, je na Kaninu trenutno več kot tri metre snega. „Gor prihajamo ob napovedi slabšega vremena, prihajamo iz Selle Nevee s pomočjo italijanskih kolegov, na Prevali imamo teptalec in se potem čez potegnemo z mašino do naše strani. Ob napovedanem sneženju redno prožimo plazove in odstranjujemo odvečen sneg od ostalih naprav, da se ne povzroča dodatne škode.“

Svetniki so nazadnje izglasovali omenjeni sklep o mesečnem izplačilu nadomestila za stroške upravljanja smučišča, za januar bo občina iz proračuna tako pokrila znesek v višini 53.000 evrov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down