Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Slovenski in italijanski otroci sodelovali v čezmejnem projektu KAPLJICE PRIJATELJSTVA

Kapljice Prijateljstva 1

Vrtec iz italijanske Pevme in centralna enota Vrtca Nova Gorica sta v duhu medšolskega sodelovanja danes na Trgu Evrope v Novi Gorici prikazala rezultat čezmejnega projekta KAPLJICE PRIJATELJSTVA.

Projekt je nastal že lansko leto na italijanski strani, kjer so dali pobudo, da bi se vanj vključili tudi otroci na slovenskih tleh. Sodelovali sta tudi vinski kleti Fiegl iz Oslavja in Vina Noue Marinič iz Vedrijana.

Kapljice Prijateljstva 2

''Otroci obeh vrtcev so sodelovali pri trgatvi, dobili smo dva vinarja, ki sta sodelovala, in tako smo speljali projekt v duhu prijateljstva, ampak tudi v duhu tega, da moramo postati evropski državljani že v otroških letih,'' je povedal ravnatelj Večstopenjske šole s slovenskim učnim jezikom iz Gorice Davide Clodig.

V znamenju trgatve so zapeli pesem, gre pa tukaj za širšo sliko, pri kateri otroci že v rosnih letih širijo svoja obzorja, je dejala ravnateljica Vrtca Nova Gorica Gabrijela Kodre: ''V Vrtcu Nova Gorica smo to povezali z rdečo nitjo spoznal bom Slovenijo, spoznal bom njeno kulturo, spoznal bom različne dejavnosti, ki se odvijajo. Ena od teh je tudi trgatev, nenazadnje živimo blizu Vipavske doline in blizu Goriških Brd, kjer se prideluje grozdje in potem izdela vino.''

Kapljice Prijateljstva 3

Pred izvedbo projekta je bilo precej dvignjenih obrvi, češ da se otroci srečujejo z alkoholom, a ravnateljica za zaključek doda, da namen projekta ni promocija vina, temveč sodelovanje in oblikovanje skupne etikete, ki so jo otroci s slovenske in italijanske strani meje skupaj narisali, oblikovali in posredovali prej omenjenima vinarjema, ki sta jo ravno na današnjem dogodku prilepila na svoje steklenice.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down