Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Skoraj milijon za obnovo avtobusnih postajališč v Novi Gorici

V Novi Gorici in Solkanu bo prenovljenih ali na novo urejenih 22 avtobusnih postajališč mestnega potniškega prometa. Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila nekaj več kot pol milijona evropskih sredstev za javni potniški promet v Novi Gorici. Projekt naj bi se začel in zaključil v prihodnjem letu.

Novogoriški župan Klemen Miklavič pojasnjuje, kaj vse je v načrtu:

Poleg nadstreškov bodo avtobusne postaje imele tudi displeje, ki bodo prikazovali prihod avtobusov, hkrati pa bo tudi vsaka avtobusna postaja opremljena z imenom in z voznim redom, vključno z načrtom prog. Nova Gorica dobiva končno en sistem avtobusnih postaj, ki je sodobno opremljen in nadstreške na vseh avtobusnih postajah, ne samo tistih nekaj v centru, prav tako Solkan v tej fazi, skupaj 22 postaj.“

To pa še ni vse. Na avtobusnih postajališčih bodo nameščeni tudi priključki za polnjenje mobilnih telefonov in tablic. V drugi fazi naj bi bile z vsem naštetim opremljene tudi avtobusne postaje v Rožni Dolini in Kromberku.

Celoten projekt je vreden 900.000 evrov. Nekaj čez pol milijona bo, kot omenjeno, evropskih sredstev, slabih 100.000 bo primaknila država, skoraj 300.000 pa bo dodala novogoriška mestna občina.

Foto: V drugi fazi projekta naj bi na vrsto prišla tudi avtobusna postajališča v Kromberku

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down