Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Sistem izsposoje koles Go2Go odslej razširjen na 24 postaj

Go2go Solski Center

V Novi Gorici in okolici so danes namenu predali dodatne postaje za izposojo koles v sistemu Go2GO. Uporabnikom je sedaj na voljo skupno 91 koles na 24-ih postajah v Novi Gorici, Šempetru pri Gorici in Gorici. Gre torej tako za medobčinski kit tudi meddržavni projekt, poudarja novogoriški župan Samo Turel. Poleg 48 navadnih je na voljo še 41 električnih koles, po eno tandem kolo in eno tovorno kolo. Projekt je uresničila novogoriška mestna občina v partnerstvu z družbo Nomago.

Pojasnjuje Peter Žnidarčič, vodja razvoja mikromobilnosti pri podjetju Nomago. To pa tudi ne bo zadnja širitev sistema izposoje koles, zagotavljajo v omenjen družbi.

V Novi Gorici so sistem izposoje koles Go2Go prvič zagnali leta 2021, od tedaj je zabeleženih 15.000 najemov. Beležijopa več kot 2000 aktivnih uporabnikov.

Dodaja izvršni direktor za storitve mobilnosti in turizem v podjetju Nomago Marjan Beltram.

Danes so torej namenu predali dodatnih 22 navadnih in 30 električnih koles na 13 novih postajališčih. Eno izmed njih je postavljeno tudi pred novogoriški Šolski center oziroma Medpodjetniški izobraževalni center MIC in na novi kolesarski stezi po Cankarjevi ulici. Direktor centra Miran Saksida pravi, da so na pridobitev čakali več let:

Zaključuje ravnatelj Šolskega centra. Investicija v širitev sistema znaša 525.000 evrov, od tega je okoli 280.000 nepovratnih evropskih sredstev iz naslova Celostnih teritorialnih naložb, 240.000 evrov pa je iz proračuna Mestne občine Nova Gorica.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down