Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

SIDS Nova Gorica napovedal stavko, zahtevajo tudi odstop sedanje uprave Hita-a z izjemo delavskega direktorja

Uprava družbe Hit je danes uradno prejela napoved stavke s strani sindikata SIDS. Pričetek stavke
je napovedan za 30. september 2022, potekala pa naj bi ob vikendih vse do konca leta, so sporočili iz Hita, kjer jih bolj kot napoved stavke presenečajo okoliščine, v katerih se v igralniškem sindikatu SIDS
odločili za ta ukrep.

"Uprava družbe Hit priznava legitimnost stavke kot orodja za urejanje delavskih pravic, ne more pa sprejeti napovedi stavke, ki temelji na zavajanju s slabim socialno ekonomskim položajem igralniških delavcev," so zapisali v sporočilu za javnost. Kot poudarjajo, več kot dvajsetodstotno zvišanje povprečne plače, 1.900 evrov regresa, draginjski dodatek in druge ugodnosti predstavnikom sindikata igralniških delavcev SIDS niso dovolj, z napovedjo stavke v družbi Hit iščejo nove privilegije za manj dela, kar kaže na popolno nerazumevanje poslovnih procesov v družbi in razmer v gospodarstvu, dodajajo. Podrobneje naj bi o tem spregovorili na ponedeljkovi novinarski konfrenci.

Predsednik sindikata SIDS je za naše klice nedosegljiv, je pa že ob sprejemanju zakona o igrah na srečo opozarjal, da se trenje v vseh oddelkih Hita stopnjuje ter da se pritisk na zaposlene vrši aktivno že pretekli 2 leti. "Stalno poslušamo o racionalizaciji poslovanja delo pa trpi, zaposleni so preobremenjeni, prerazporejani na druge oddelke, kjer je pomanjkanje, kader odhaja in skorajda ni novih ljudi, ki bi si želeli zaposlitve pod takimi pogoji," je zapisal predsednik Erika Krašna. V napovedi stavke pa, da prihaja do kršitev elementarnih pravic delavcev, zakonov, kolektivnih pogodb,... Stavkovnih zahtev je 18, .v zadnji, pa zahtevajo takojšen odstop uprave Hita-a, z izjemo delavskega direktorja. Vse dokler ta stavkovna zahteva ne bo uresničenva, bo stavka trajala, zaključujo v SIDS Nova Gorica.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down