Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V občini Šempeter - Vrtojba trije kandidati za župana

Kandidati za župana so znani tudi v Občini Šempeter-Vrtojba. Zaenkrat velja, da se bodo v borbo za županski stolček podali trije: s svojo listo se bo za nov mandat potegoval dosedanji župan Milan Turk, izzvala pa ga bosta Rok Filipič – Gibanje Svoboda in Sara Krošelj, kandidatka stranke SD.

Prvi, ki je napovedal kandidaturo, je aktualni župan Milan Turk: „Trije mandati sicer zgledajo veliko veliko časa, ampak po drugi strani pa tudi niso tako dolga doba. Vsekakor se mi zdi, da sem v tem času dobil kar veliko izkušenj, kako se občino vodi in kako načrtovati investicije in tudi druge zadeve, ki se dogajajo v občini. Veliko je pa tudi še ostalo nedokončanega, to se bo sicer dogajalo vedno, ker bo javnih sredstev vedno premalo zato da bi vse tisto, kar si želimo, tudi izvedli. Prepričan pa sem, da veliko naredimo in dobro.“

Poleg Turka, ki je na čelu občine preživel že tri mandate, se je v javnosti kot prvi protikandidat pojavil Rok Filipič iz Vrtojbe: „Lahko rečem, da sem se vedno politično distanciral od teh dogajanj, tokratno povabilo, da se vključim, pa ima neko vsebino. Glavno pa je to, da je podpora vlade zelo velika. Tukaj s to podporo lahko realiziramo marsikateri projekt, seveda pa lahko tudi dokončamo projekte, ki so že odprti v občini.“

Iz Vrtojbe pa prihaja še tretja in zaenkrat zadnja znana kandidatka, sicer tudi članica občinskega sveta, Sara Krošelj, ki pravi, da je ostalo še kar nekaj energije in kondicije od državnozborskih volitev. "In ko smo na točki, da občina res potrebuje spremembe po treh mandatih županovanja mag. Milana Turka, je čas za spremembo in to spremembo mi vidimo v tem, da kot ženska kandidatka in še iz Vrtojbe, da se potegujem za naziv županje občine Šempeter pri Gorici."

Zavzemala se bo za enakomeren razvoj tako Vrtojbe kot Šempetra, velik pomen daje ekologiji in energetski samooskrbi, prioriteto pa namenja mladim, ki jih želi obdržati v občini, tudi s stanovanjsko politiko.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down