Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Šempetrski urgentni center ima novo nevrološko ambulanto

Urgentni center šempetrske bolnišnice se je okrepil z novo nevrološko urgentno ambulanto. Z vso opremo je bila urejena v dobrih dveh mesecih, pravi predstojnik urgentnega oddelka, Erik Sedevčič.

Za paciente pomeni to, da se bodo lahko obravnavali v prostorih, ki bodo zanje bolj primerni, na nek način tudi večji in bolje opremljeni. Predvsem pa ne bo stiske s prostorom, ki smo jo čutili ves čas doslej, zlasti še po koncu epidemije covida.“

Nov prostor torej prinaša bolj kakovostno delo in razbremenitev prostorske stiske. V Urgentnem centru so doslej sicer že imeli nevrološko ambulanto, ki pa je delovala v prostorih internistične prve pomoči.

Tam so delovali trije timi, dva sta bila internictična tima, eden pa nevrološki. Imeli pa smo samo dve ambulanti, dva prostora na razpolago. Od danes naprej pa bomo imeli na razpolago tri prostore, tako da bodo vsi trij etimi delovali vsak v svoji ambulanti.“

V primeru množičnih nesreč so v urgentnem centru tako pridobili še dodaten, popolnoma opremljen prostor. Želijo si še povečanja uporabnega prostora čakalnice in razširitev z možnostjo ločevanja poti med kužnimi in nekužnimi pacienti.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down