Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Šempetrski kolopark se že prenavlja, pridobljena tudi sredstva za sofinanciranje

V Šempetru pri Gorici že poteka napovedana ureditev koloparka v tamkajšnjem športnem parku, na občini Šempeter-Vrtojba pa so se te dni razveselili še novice, da so bili uspešni na razpisu Ministrstva za gospodarstvo. S pridobljenimi sredstvi bodo sofinancirali prenovo pumptrack poligona, ki zajema tudi preplastitev z asfaltno podlogo, pojasnjuje župan Milan Turk.

Gre za nekaj nad 43.000 evrov, ki smo jih pridobili na zadnjem državnem razpisu za športno infrastrukturo. Glede na to, da vrednost naložbe ni višja od 200.000 evrov, je to tudi maksimalna vrednost, ki smo jo lahko pridobili.“

Bodo pa pridobljena sredstva pomembno prispevala k temu, da bodo lažje izvedli investicijo, ki je vredna okoli 170.000 evrov.

Gre pa za to, da bomo ta kolesarski poligon, ki je bil že sedaj dobro obiskan in zaseden, uredili na način, da ga bo mogoče uporabljati tudi z drugimi prevoznimi sredstvi, ne samo s kolesi, tudi z rolkami, skiroji. Podlaga bo asfaltirana, lažje jo bo tudi vzdrževati.“

Z ureditvijo koloparka in preplastitvijo pumptrack poligona bo ta dostopen tudi uporabnikom na invalidskih vozičkih. Na račun asfaltirane podlage bo pumptrack poligon možno uporabljati tudi ob slabem vremenu. Sicer pa je poligon, ki ga je občina uredila v letu 2015, zelo dobro obiskan, priljubljen je tudi med uporabniki iz italijanske strani meje.

Foto: Splet Občine Šempeter - Vrtojba

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down