Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Šempetrska bolnišnica v jeseni začenja s štipendiranjem kadrov zdravstvene nege

V letošnjem finančnem načrtu šempetrske bolnišnice je po besedah direktorja Dimitrija Klančiča za 26 milijonov evrov investicij, od katerih naj bi večji delež pokrilo Ministrstvo za zdravje.

Tukaj mislim na našo kuhinjo in na energetsko sanacijo. Potem je tu tudi draga medicinska oprema in razni projekti, ki bi jih peljali v naslednjem letu“

Energetska sanacija šempetrske bolnišnice je sicer projekt, ki ga vodi ministrstvo, javno naročilo je bilo pred kratkim zaključeno, odločitev glede izida vodstvo bolnišnice nestrpno pričakuje, saj, kot pravi Klančič, se zadeva že predolgo vleče.

V tem letu pričakujejo tudi obnovo centralnega bolnišničnega laboratorija, pravi v. d. strokovne direktorice, Jasna Humar.

Zaenkrat želimo pripraviti tudi vso dokumentacijo, ker so tudi tam razmere mejne. Strokovno sicer na zelo visokem nivoju, ampak kar se tiče prostorov in opreme, pa tudi po mnenju regulatorjev niso najbolj ustrezne.“

Prihodnji teden bo objavljen razpis za strokovnega direktorja bolnišnice, Humarjeva, ki ima mandat do konca julija, pravi da razmišlja o prijavi.

Z namenom pridobivanja novih kadrov, predvsem s področja zdravstvene nege, namerava bolnišnica jeseni objaviti kadrovske štipendije, poudarja direktor Dimitrij Klančič:

Na tem področju v jeseni nameravamo začeti kadrovsko štipendiranje, tako srednješolcev kot tudi za visokošolski in izredni študij. Govorim ves čas o zdravstveni negi, tako da bomo veseli, če bomo ohranili tako število zaposlenih na vseh področjih.“

Za naslednji mesec pa je napovedano odprtje 1. nadstropja oddelka za invalidno mladino v Stari Gori, kjer bodo izvajali rehabilitacijo odraslih oseb po poškodbi glave.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down