Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Šempetrska bolnišnica s skoraj milijonom plusa, prihodnje leto nov CT

Bolnica Sempeter

Poslovanje šempetrske bolnišnice je pozitivno, ocena poslovanja v prvih devetih mesecih letošnjega leta izkazuje 900.000 evrov pozitivnega stanja.

Številke so ugodne, res sem vesel, predvsem pa hvaležen in zadovoljen, da se zaposleni tako trudijo, da so rezultati taki kot so,“

pravi direktor šempetrske bolnišnice, Dimitrij Klančič, ki dodaja, da bodo v bolnišnici izvedli vse načrte iz letošnjega finančnega načrta, predvsem kar se tiče nabave medicinske opreme. Prav glede slednje ima bolnišnica v prihodnjem letu v načrtu nabavo pomembne pridobitve: novega CT aparata, ki bi veljal 1,4 milijona evrov skupaj z gradbeno-obrtnimi deli.

Namreč postopki za tako drago medicinsko opremo trajajo in zaradi tega, ker je star CT iz leta 2006 dotrajan in njegovo popravilo ni več smiselno, niti mogoče, smo se odločili, da gremo v investicijo novega CT z lastnimi sredstvi.“

Svet zavoda je na zadnji seji investicijo tudi potrdil. Klančič upa, da bo bolnišnica nov CT imela do poletja. Pri koncu pa so tudi dela za namestitev nove magnetne resonance. V petek naj bi bilo vzpostavljeno magnetno polje in zaključena gradbeno - obrtna dela.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down