Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Šempetrska bolnišnica pričela s pilotnim projektom sprememb organiziranosti urgentnih centrov po Sloveniji

Strateški svet za zdravstvo je Splošno bolnišnico dr. Franca Derganca Nova Gorica izbral za partnerja, ki bo izpeljal pilotni projekt sprememb organiziranosti urgentnih centrov v Sloveniji. Kaj to pomeni, nam predstavi strokovna direktorica šempetrske bolnišnice Jasna Humar.

V vodstvu bolnišnice računajo na to, da bo po koncu projekta dostopnost urgentnih storitev bistveno boljša, delo pa za tamkaj zaposlene lažje. Cilj projekta je torej jasen:

Direktor šempetrske bolnišnice Dimitrij Klančič in predstojnik urgentnega centra Erik Sedevčič sta se že sestala z vladnimi predstavniki v Ljubljani in tako Začela prvo fazo projekta. Sledijo intenzivni pogovori z vsemi deležniki, tudi z vsemi zdravstvenimi domovi:

Po zaključenem prvem ciklusu pogovorov bo sprejet načrt, kako projekt sprememb organiziranosti urgentnih centrov v Sloveniji najbolj učinkovito izpeljati. Ko bo zaživel, bodo v urgentni center prihajali predvsem tisti, ki pomoč res potrebujejo. V šempetrski bolnišnici in urgentnem centru so zatrdili, da bodo naredili vse, da vzpostavijo model, ki bo primeren za celotno Slovenijo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

STARTUP STUDIO: Matija Klinkon

Preberi več

Radio Robin na Goriškem teku in hoji za upanje

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2023

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down