Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Šempetrska bolnišnica pokrila tudi izgubo preteklih let

V šempetrski bolnišnici se nadaljuje obdobje pozitivnega poslovanja, po besedah predsednice sveta zavoda, Metke Jelinčič Maraž, je ena redkih splošnih bolnišnic v Sloveniji, ki posluje pozitivno. Težave zaradi okvarjene magnetne resonance rešujejo z mobilno enoto, v teku je javno naročilo za nakup nove.

Bolnišnica posluje pozitivno, vsekakor je pa presežek prihodkov nad odhodki namenjen še pokrivanju kumulativne izgube iz preteklosti, govorim o letu 2020 in nazaj. V vsakem primeru je pa ves denar namenjen investicijam, tako da vse, kar smo planirali v letu 2021 glede medicinske opreme – nekaj smo sprovedli, ostale zadeve so še v teku. Se pravi, kar nekaj investicij iz lanskega leta se zaključuje te tedne oz. do prve polovice letošnjega leta.“

Med investicijami, ki jih omenja Klančič, so rentgenski aparat, investicija z montažo in gradbenimi deli znaša 300.000 evrov, na gastroenterologiji pridobivajo endoskopski ultravok, v bolnišnico prihajajo novi anastezijski aparati, in ventilatorji za mehansko predihavanje pljuč.

Kolikšen presežek je torej ustvarila bolnišnica? Po Klančičevih besedah gre za 1,3 milijona evrov, ki pa bo namenjen za kritje kumulativne izgube iz preteklosti ki znaša:

Ta trenutek minus 330.000, tako da je praktično pokrita.“

Obveznosti do dobaviteljev so po direktorjevih besedah pokrite v zakonsko določenem roku 30 dni, neporavnanih obveznosti ni, sprotno jih plačujejo od lanskega leta.

Konec lanskega leta se je v šempetrski bolnišnici zopet pokvaril aparat za magnetno resonanco, preiskave zato sedaj opravljajo v mobilni enoti pred zgradbo.

Bolnišnica ponovno opravlja preiskave z magnetno resonanco na mobilni enoti, je pa tudi odprt razpis za javno naročilo za nakup magnetne resonance. Tukaj so postopki zahtevnejši, vprašanja, revizije, tako da gre za veliko javno naročilo z veliko vrednostjo. Upajmo, da bo v letošnjem letu zadeva zaključena,“

je še povedal Klančič.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V Brdih pričenjajo pomladno sezono doživetij, ta torek po 11h.

Preberi več

Napredki, ki jih pišejo slepi in slabovidni, ta ponedeljek ob 11h.

Preberi več

NAGRADNA IGRA: DAN ŽENA

Preberi več
Oglasi
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down