Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Selitev igralnice Drive-In podprla tudi Občina Šempeter-Vrtojba

Občina Šempeter-Vrtojba je na včerajšnji popoldanski izredni seji soglasno podprla selitev igralnice Drive-In iz prostora na počivališču ob hitri cesti v Vrtojbi v stavbo ICIT in tako družbi HIT dala zeleno luč za prirejanje posebnih iger na srečo v zaenkrat še prazni stavbi nasproti nekdaj njegovega športnega centra v Šempetru.

Zakaj so si v HIT-u tako močno želeli selitve, pojasni predsednik uprave Tomaž Repinc: ''Selimo se predvsem zaradi tega, ker imamo na obstoječi lokaciji probleme s parkiranjem, obstoječi objekt ne neprimeren za našo dejavnost in nismo v celoti lastniki, tako da gremo na novo lokacijo, ki vse to izpolnjuje.''

Na drugi strani pa ima ICIT, v katerem se je pred selitvijo v Volčjo Drago nahajal Bar Noe, enostaven dostop, ustrezno število parkirnih mest in potencial za povečanje tako igralniške kot gostinske ponudbe. Selitev so želeli izvesti že v letih 2012 in 2019, a so ocenili, da je sedaj prišla tista prava priložnost. Stavbo ICIT nameravajo tudi razširiti in v njej omogočiti gostinsko ponudbo tudi zunanjim in ne samo igralniškim obiskovalcem. V njej sta sicer še dva najemnika, Mahle in Bolton Adriatic, ki pa na tem mestu ostajata.

Da je nova lokacija primernejša, ocenjuje tudi župan Občine Šempeter-Vrtojba Milan Turk: ''S tega vidika je selitev tudi za občino verjetno boljša. Če bodo imeli boljšo ponudbo, bo boljše tudi za vse tiste, ki od teh, ki prirejajo igre na srečo, dobimo nekaj koncesijske dajatve, ampak to ne velja samo za Občino Šempeter-Vrtojba. Mi upamo tudi kot majhen solastnik družbe HIT d. d., da bodo ponudbo izboljšali in imeli boljše rezultate.''

V nov prostor se seli tudi osebje, a novih delovnih mest, tako zagotavljajo na HIT-u, ne bo. Računajo, da bi selitev izvedli v roku 6 ali 7 mesecev, tako da bi Drive-In v novi podobi zaživel marca oz. najkasneje aprila. Kaj bo s trenutno lokacijo? Družba HIT je ne namerava prodati, kot trdi Repinc, so v pogovorih za razširitev bodisi gostinske bodisi hotelirske dejavnosti, a trenutno je še vse v fazi temeljitega premišljevanja.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down