Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Sedem let skupne informacijske točke obeh Goric

V Novogoriški Kulturno – informacijski točki te dni obeležujejo sedmo obletnico. V tem času se je pri njih ustavilo okoli 50.000 obiskovalcev – domačinov obeh Goric in turistov iz 70 držav sveta.

Poslanstvo točke je nudenje kulturnih in turističnih informacij, ki se nanašajo na Novo Gorico in sosednjo Gorico ter celotno Slovenijo in regijo Furlanijo-Julijsko krajino. Eden primarnih ciljev pa je še vedno vrednotenje skupnega mestnega trga – Trga Evrope, najbolj nazornega stičišča obeh mest.

''Mislim, da je to najbolj prepoznavna stvar (znamenitost), ki jo imata obe mesti, in sem prepričana, da je tudi najbolj obiskana točka obeh mest,'' pravi Kristina Markova iz Turistično-informacijske točke KIT, kjer so leta 2017 odprli še trgovinico s spominki, dve leti kasneje pa so začeli še z vodenimi ogledi po obeh mestih v slovenskem in italijanskem jeziku pod strokovnim vodstvom umetnostnega zgodovinarja Davida Kožuha.

V sodelovanju s kuratorjema, Matjažem Marušičem in Alessandrom Puhalijem, so istega leta pripravili tudi razstavo o Bohinjski progi, ki je stalno postavljena v avli Železniške postaje Nova Gorica. Lani so o razstavi izdali še zgibanko.

Foto: Facebook/Mestna občina Nova Gorica

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down