Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Še posebej bodo preverjali spoštovanje PCT pogojev na Goriškem in Obalno-kraškem

Kot navaja vladna spletna stran, inšpektorji Finančne uprave Republike Slovenije v okviru nalog inšpekcijskega nadzora iz svoje pristojnosti na terenu izvajajo tudi nadzore glede spoštovanje odlokov sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni covid-19 (PCT pogoj).

Posebna pozornost je namenjena preverjanju izpolnjevanja PCT pogojev pri zaposlenih delavcih inšpiciranega zavezanca za davek, kakor tudi preverjanju, ali izvajalci storitev ustrezno preverjajo izpolnjevanje PCT pogojev pri uporabnikih storitev in obiskovalcih na prireditvah.

"Z jutrišnjim dnem bo Finančna uprava RS na celotnem območju države število tovrstnih nadzorov okrepila. Še zlasti bomo veliko pozornost preverjanja spoštovanja PCT pogoja namenili zavezancem, ki delujejo na območju Obalno-kraške in Goriške regije. V okviru poostrenih nadzornih aktivnosti bomo še enkrat obiskali tudi zavezance, ki smo jih v preteklosti že preverjali. V primeru ponovno ugotovljenih kršitev, bodo zavezanci takoj ustrezno sankcionirani z globami."

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down