Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Še letos na Sežanskem štiri energetske skupnosti

Energetska Skupnost Sezana
Foto: Občina Sežana

Občina Sežana se je konec junija včlanila v Energetsko zadrugo Gmajna, s pomočjo katere še letos namerava izvesti aktivnosti za vzpostavitev štirih skupnostnih sončnih elektrarn, in sicer tri v Sežani ter eno v Dutovljah.

Tako bo sežanska občina ena izmed prvih v Sloveniji, ki bo svojim občanom ponudila možnost vključitve v energetske skupnosti, ki se oskrbujejo z električno energijo s pomočjo sonca ter si tako znižajo stroške električne energije.

Prvi teden v juliju bodo fizične in pravne osebe, katerih objekti si delijo isto transformatorsko postajo, prejele povabila za včlanitev v energetsko skupnost. Gre za transformatorske postaje, ki so vezane na Osnovno šolo Dutovlje, Osnovno šolo Srečka Kosovela Sežana, Občino Sežana in Kosovelov dom.

Bo pa Energetska zadruga Gmajna organizirala tudi posvete oziroma delavnice, predvidoma v tretjem julijskem tednu, ko bodo občanom izdali podrobnejše informacije. Vlagatelji sicer morajo izpolnjene vloge osebno ali elektronsko dostaviti na sedež Občine Sežana najkasneje do petka, 19. julija.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down