Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Sanacija cest na Tolminskem s podaljšanim rokom

2 (1)
Foto: Občina Tolmin

Na Tolminskem sta dve lokaciji, kjer sanacija plazov ne bo tako enostavna, kot je delovala na prvi pogled, in bo trajala dlje od predvidenega.

''Ena je ta med Knežo in Grahovim. Tam je sicer promet sproščen enosmerno, ampak vendarle bo tam potrebnih nekaj večjih posegov v samo brežino, da se bo zagotovil nemoten pretok, '' je povedal župan Občine Tolmin Alen Červ in dodal: ''Tista druga, kjer smo imeli nekaj težav tudi v navezi s komuniciranjem s koncesionarjem, ki dela izvaja, pa je na državni cesti med Modrejem in Mostom na Soči.''

Tam bo potrebno za sanacijo plazišča, ki je med zadnjimi neurji zasulo cesto, treba izdelati kamnito zložbo. Da bi to naredili čimprej, še pred zimo, bo cesta zaprta nekje dva do tri tedne, v veljavi pa bo trenutni obvoz čez Čiginj in Ušnik z namenom, kot že rečeno, da bi dela potekala čimhitreje.

''Mi smo imeli opcijo tudi enosmerne zapore, ampak bi to za več kot trikrat podaljšalo čas del in je boljše, da se še nekaj tednov potrpi, pa da se zadeva celovito uredi in je potem tudi ta del normalno prevozen,'' zaključuje tolminski župan Alen Červ.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down