Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

S pomočjo sredstev ministrstva do prenove telovadnice ob novogoriški Osnovni šoli Kozara

Na novogoriški mestni občini so uspešno kandidirali na razpisu Ministrstva za gospodarstvo in pridobili 100.000 evrov. S tem denarjem bodo sofinanancirali prenovo telovadnice na Osnovni šoli Kozara v Novi Gorici.

In na ta način gojence, učence te šole, otroke s posebnimi potrebami pravzaprav namenili prostor, ki si ga zaslužijo: obnovljeno moderno telovadnico.“

Pojasnjuje novogoriški župan Samo Turel. Občina bo poleg omenjenega zneska, ki ga je pridobila na razpisu Ministrstva za gospodarstvo za izvedbo investicije primaknila še slabih 350.000 evrov iz proračuna.

Prenova obsega tako zunanjost - streho kot tudi notranjost, pri čemer bomo, glede na to, da je objekt tudi krajinsko zaščiten, zunanji ovoj z opeko ohranili,“

še dodaja župan. Izvedbo javnega naročila načrtujejo v prihodnjih dveh mesecih, s prenovo telovadnice pa bodo predvidoma začeli konec oktobra in investicijo zaključili do aprila prihodnje leto. V bodoče si na občini želijo, da bi zagotovili še sredstva za obnovo atrijev in posameznih učilnic te šole.

Foto: Ana Rojc

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V Brdih pričenjajo pomladno sezono doživetij, ta torek po 11h.

Preberi več

Napredki, ki jih pišejo slepi in slabovidni, ta ponedeljek ob 11h.

Preberi več

NAGRADNA IGRA: DAN ŽENA

Preberi več
Oglasi
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down