Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

S koncertom in razstavo v Šempasu odpirajo nov prostor za kulturo in umetnost

V okviru Ravnikarjevega leta Mestne občine Nova Gorica se bo danes zvečer v Šempasu odvijala predstavitev digitalnih printov in videa kulturnega teoretika in avdiovizualnega umetnika Alexseia Monroea SZ Berlin - Sprava in sinteza ter koncert Disonantna sinteza. Odprtje razstave bo potekalo ob 20. uri v stari šoli v Šempasu, ki tako postaja nov prostor za kulturo in umetnost, koncert, ki se bo začel ob 21.30, pa so organizatorji zaradi nepredvidljivega vremena preselili v dvorano Kulturnega doma Šempas.

Alexei je prišel z namenom raziskovat kulturno dediščino oz. arhitekturno dediščino Nove Gorice. Zanimalo ga je predvsem, kateri so bili taki projekti, ki so bili namenjeni, pa nikoli dokončani. Eden takih je, da so bili ruski bloki najprej namenjeni v izgradnjo tako, da če bi jih pogledali z vrha, bi pisalo Tito. Ampak potem dva bloka nista bila zgrajena,“

pojasnjuje Sendi Mango iz kolektiva BridA, ki projekt organizira ob finančni podpori Javnega zavoda GO! 2025. Sprava in sinteza je raziskovalni, predstavitveni in koncertni projekt, posvečen kompleksni in protislovni preteklosti, sedanjosti in prihodnosti arhitekturne dediščine Nove Gorice. Koncert Disonantna sinteza pa bo gledalce z zvokom in projekcijo popeljal na potovanje skozi preteklost, sedanjost in prihodnost resničnega in namišljenega mesta.

Dogodek obeležuje odprtje novega prostora za kulturo in umetnost. Studio 136 / R.o.R je prostor, namenjen gostujočim umetnikom, predstavitvam, predavanjem, delavnicam s področja sodobnih umetniških in performativnih praks.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down