Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Renški vrtec bo dražji

Obeta se podražitev programov renškega vrtca. Osnovna šola Lucijana Bratkoviča Bratuša Renče je na Občino Renče-Vogrsko sredi septembra vložila predlog cene programov vrtca za šolsko leto 2022/2023.

Vsi programi se bodo podražili za približno 10 odstotkov. Kot primer navajamo program prvega starostnega obdobja, ki se bo z dobrih 500 evrov podražal na slabih 600. Finančne posledice je zaenkrat težko oceniti, saj se bi obveznost plačil občine po eni strani nekoliko znižala, a je po drugi strani trenutno v vrtec vpisanih manj otrok kot v preteklih letih. Župan Občine Renče-Vogrsko Tarik Žigon:

"Šli smo na minimalno podražitev, ki je tudi v skladu z zakonodajo oziroma s trenutnimi stroški, ki jih imajo naši predšolski zavodi."

Kot dodaja Žigon, je razlogov za podražitev programov vrtca pri renški osnovni šoli več:

"Dve leti ni bila spremenjena cena vrtca, v tem času je prišlo do določene sistemizacije delovnih mest, ampak podražitev, ki je nekje do deset odstotkov, maksimalno na trenutno ceno, je predvsem v skladu z letno inflacijo, ki je bila v sklopu te postavke petodstotna na letni osnovi."

Na občini dodajajo, da podražitev kakšnih večjih vplivov na vpis otrok ne bi smela imeti, saj jih večina prejema subvencijo, ki se giblje med 30 pa vse do 80 odstotkov cene programov vrtca. V letošnjem letu imajo v Renčah 8 oddelkov, ki jih skupno obiskuje skoraj 130 otrok.

Fotografija je simbolična

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down