Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Rekordno število prijavljenih na čezmejni Tek z Burjo

Čezmejni goriški prostor in Vipavska dolina v zadnjih letih postajata vse bolj prepoznavna po organizaciji tekaških prireditev, pri čemer veliko vlogo igrajo ugodna klima, slikovita narava, gostoljubna lokalna skupnost in strokovnost pri organizaciji. Vse to je pritegnilo tudi organizatorje uveljavljene tekaške prireditve Tek z Burjo – Corsa della Bora, da so eno od tras tekme postavili v omenjeno okolje. Sedmega januarja se bo najdaljša, 164-kilometrska preizkušnja začela na Trgu Evrope, cilj pa bo Portopiccolo v Italiji.

Gre za koncept različnih vrst tekem. V njem imamo različne dolžine, od 7 do 164 kilometrov. Krajše tekme med 7 in 80 kilometrov bodo potekale na območju Italije – od Zgonika do Portopiccola,“

pravi Renato Lešnik, dolgoletni ultra trail tekač in eden od odgovornih za prireditev Tek z burjo, na katerem je prijavljenih že več kot 2.800 tekačev z vsega sveta, kar je rekordno število. Krona prireditve bo najdaljša etapa, t. i. Soča Ultra, ki so jo organizatorji letos vključili v koncept tekme. Tekači bodo na njej pretekli kar 164 kilometrov in premagati 5.000 višinskih metrov.

Bomo pa letos prvič štartali z njo s Trga Evrope v Novi Gorici, potekala bo preko vseh naših hribov: Sabotina, Svete Gore, Škabrijela se bo spustila v Panovec. Nadaljevala na Kras preko Cerja do Komna, na območju Volčjega Grada bo zapustila Slovenijo in se priključila v Zgoniku obstoječim trasam,“

še dodaja Lešnik. Pri Teku z burjo, ki bo potekal že osmič zapovrstjo, gre sicer vedno za čezmejno sodelovanje. Doslej imajo V Italiji je to zelo ugledna tekma, sodi namreč med pet največjih v državi. V tekmovalni spored pa se po dveh letih odsotnosti vračajo tudi netekmovalni teki na krajše razdalje, na katerih organizatorji pričakujejo predvsem družine.

Foto: Gregor Bizjak

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Martina Alma in Milena Peterc

Preberi več

Novogoriški SNG praznuje kar 2 jubileja

Preberi več

RADIO ROBIN na Festivalu goriške obrti in podjetništva 2024

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down