Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Razlike v viziji prevelike, pritisk se je povečal - Gorazd Božič odstopil z mesta direktorja Zavoda GO!2025

Bozic Odstop Go2025

Gorazd Božič je odstopil z mesta direktorja Javnega zavoda GO!2025. Svetu zavoda in Mestni občini Nova Gorica kot ustanoviteljici zavoda je svojo odstopno izjavo podal 7. decembra.

''Glavni razlogi za mojo odločitev so nepremostljive razlike v vrednotah, viziji in načinu izpeljave ter vodenja projekta GO!2025 med mano in županom, zaradi katerih je moje delo zadnje pol leta potekalo pod še večjimi pritiski, kot jih samo vodenje takšnega projekta prinaša,'' je povedal v izjavi za javnost.

Javno zavrača vse očitke o malomarnosti, saj je z ekipo uspel zaključiti prvo, po njegovih besedah najtežjo fazo vzpostavitve delovanja javnega zavoda, poleg tega pa so skoraj v celoti uspeli počrpati programska sredstva. Z njegovim delom so bili v svetu zavoda zadovoljni, so pa podali tudi pozitivno mnenje pri odstopu, ''hkrati pa smo ustanoviteljici, Mestni občini Nova Gorica, naložili, naj čimprej izpelje razpis za novega direktorja zavoda,'' dodaja predsednik sveta Zavoda GO!2025 Marjan Zahar.

Z odstopom so seznanjeni tudi na italijanski strani. Zadeva je zaskrbljujoča, saj bo prišlo že do tretje menjave na omenjeni poziciji, do otvoritve Evropske prestolnice kulture pa je le 14 mesecev. Župan MONG Samo Turel bo za vršilko dolžnosti direktorja predlagal vodjo svojega kabineta Mijo Lorbek.

''Poznam jo in me je prepričala predvsem s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami na tovrstnih projektih doslej. Naj povem tudi to, da je bila s strani občine prav ona tista, ki je neposredno spremljala vse, kar teče v zvezi s tako Javnim zavodom kot samo izvedbo projekta. Računam, da bo zagotovljena kontinuiteta in da ne bo prekinitev v samem poslovanju oz. vodenju zavoda,'' razlaga Turel.

Na petkovi izredni seji bo tako na potezi ponovno mestni svet. Kam bo Božiča ponesla pot, še ne ve, rad pa bi ostal v kulturnem sektorju, morda tudi v ekipi zavoda. Na funkciji direktorja ostaja do petka, novega vršilca dolžnosti pa mora do 22. decembra seznaniti s potekom dela in opraviti primopredajo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down