Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

"Ravnateljem in učiteljem, ter šoli v celoti, se nalaga veliko dodatno breme in tudi odgovornost"

Danes stopajo v veljavo novi ukrepi, ki jih je vlada sprejela na petkovi seji, razen samotestiranja v za učence in dijake, ki je odslej obvezno in bo potekalo v šolah od prihodnjega ponedeljka, 15. novembra.

V osnovnih šolah tudi na Goriškem, so v soboto sicer prejeli okrožnico pristojnega ministrstva, a kot opozarja ravnatelj novogoriške osnovne šole Milojke Štrukelj, Janez Kobe, je še precej nejasnosti

"Podrobnih navodil, kako bomo to izvajali, na kakšen način, še nismo dobili. Tudi v okrožnici nam bodo dodatna navodila poslali v tem tednu, tako da v bistvu, v tem trenutku, se na šoli še nismo usedli in začeli razmišljati o načinu izvedbe."

Kot dodaja ravnateljica ajdovske osnovne šole Danila Lokarja, Irena Krašna Kodele, bo morda pred samo izvedbo še prišlo do kakšnih sprememb

"V tem trenutku, ne. Nismo še dobili podrobnih navodil in nanje še vedno čakamo. Bomo pa videli, mogoče bo tudi kakšna sprememba, kakšna prilagoditev tega ukrepa še tekom tedna se pokazala."

Učencem in dijakom sicer pripada 15 testov, ki jih prevzamejo kot dosedaj v lekarnah, po zdajšnji okrožnici, bi potekalo testiranje trikrat tednsko, najverjetneje prvo šolsko uro.

V primeru pozitivnega testa, bodo ravnali predvidoma kot dosedaj, učenec bo v za to pripravljenem prostoru počakal na starše. Ravnatelj novogoriške šole še ocenjuje, da bo nov ukrep prinesel ogromno težav

"Od organizacijskih, do pač prepričanj, da otroci tega ne smejo početi tako da med vsemi temi izzivi se bomo zdaj srečevali v prihodnjih dneh, tednih. Verjetno bomo imeli tudi veliko usklajevanja z pristojnim ministerstvom."

Kljub temu, da šole ostajajo odprte, ravnateljni nismo povsem zadovoljni z ukrepi, še poudarja Kobe, saj ocenjuje, da se s tem učiteljem in šoli nalaga veliko dodatno breme in odgovornost. Ajdovska ravnateljica dodaja

"Nekateri starši bodo seveda tudi tem ukrepom nasprotovali. Ampak, zelo pomembno je, da se pouk nadaljuje v šoli, v živo, v čim večji meri."

Danes je že obvezna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, zaenkrat naj bi zanje poskrbeli starši.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down