Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Pumptrack v Šempetru kmalu s posodobljeno podobo

Potem ko je Občina Šempeter-Vrtojba v 1. fazi izgradnje Športnega parka v Šempetru leta 2015 uredila kolesarski poligon za eno izmed 4-ih disciplin v gorskem kolesarstvu, imenovano 4cross, ki je bil namenjen učenju osnov gorskega kolesarstva ter vadbi, sedaj zaradi lažjega vzdrževanja in boljših pogojev poligon posodablja.

Kaj bo novega, razkrije župan Milan Turk: ''Na tej lokaciji se bo nekoliko spremenila konfiguracija grbin in uredil se bo asfalt, tako da bo zadeva bolj utrjena ter bolj uporabna. Na asfaltu lahko to uporabljajo tudi rolkarji, vozniki skirojev in drugi. Tudi vzdrževanje bo lažje.''

Pumptrack poligon je utrjena krožna pot, ki je sestavljena iz grbin in ovinkov. Za vožnjo po njej potrebujemo običajno kolo, kjer vrtenje pedal ni potrebno. Pomembno je le usklajeno ritmično gibanje telesa in rok. Asfaltirani pumptracki pa so igrišča in obenem vadbeni poligoni ne samo za kolesarje, temveč tudi za rolkarje in voznike skirojev različnih nivojev znanja. Asfaltirani poligoni so danes postali stičišče vseh zabave in adrenalina željnih posameznikov.

Vrednost pogodbenih del, kot še razkrije Turk, znaša dobrih 160.000 EUR.

(Foto: kraji.eu)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Maša Klavora in Mihael Uršič

Preberi več

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down